Ik kies voor mijn toekomst - Wat wil ik?

Opleidingen:

1. Orthopedagogiek: Toegepaste jeugdcriminologie – Professionele bachelor

Wat is het?

Onder Orthopedagogiek valt de richting Toegepaste Jeugdcriminologie. In de afstudeerrichting Toegepaste Jeugdcriminologie focus je op :

- Jeugddelinquentie

- Anti-sociaal gedrag bij kinderen/jongeren

-Pesten en cyberpesten

-Stalken

-Steaming

-Jeugdvandalisme

en leer je hoe je daar correct mee omgaat en jongeren kan begeleiden. Doorheen deze opleiding doe je projectwerk, stages, seminaries en een praktijkgericht eindwerk.

Motivatie?

Via de stages zou ik worden klaargestoomd voor mijn toekomstige job. Het eindwerk is een test die zal aantonen of ik klaar ben voor de echte wereld en dat lijkt me zeer boeiend maar ook spannend. Ik ben iemand die wel wat faalangst ervaart dus een praktijkgericht eindwerk zou mij zeker helpen om zeker te zijn van mijn stuk. Ik ben zelf een meer doen dan denken persoon. Ook is er een aanbod voor buitenlandse stages. De richting doen die ik zou willen doen en in het buitenland stage hebben is volgens mij de droom van iedere student. Voor deze richting ben je best een creatief, een onbevooroordeeld en een team persoon en volgens mij ben ik dit ook. Ook moet je graag met jongeren werken en dat doe ik zeker. Ik ben momenteel een animator voor kinderen. Ik ben ook een zeer sociaal persoon en raak snel aan de babbel met mensen. Via deze richting zou ik ook een kans krijgen om een positieve impact te hebben op de samenleving en zou ik levens kunnen veranderen. Ik weet van mezelf dat ik graag bezig ben en graag mensen help en daarom denk ik dat deze richting wel zou passen bij mij. Ik ben tegen onrecht en wil daarom iedereen een nieuwe kans kunnen bieden. Omdat ik met verschillende jongeren en problemen zou werken zou ik veel diversiteit hebben in het werkgebied en dat heb ik wel nodig want ik wil geen eentonige job. 

2. Sociaal Werk: Maatschappelijk Werk – Professionele bachelor

Wat is het?

De afstudeerrichting Sociaal Werk bevat de richting Maatschappelijk Werk. Bij deze richting ligt de focus op:

- Hulpverlening aan jongeren

- Hulpverlening aan volwassenen

die moeilijkheden ondervinden in hun psychosociaal functioneren. Dit kunnen verslavingen zijn, kwetsbare mensen,...Je leert hen opnieuw greep te krijgen op hun leven, zodat ze zich opnieuw nuttig kunnen maken in de maatschappij. Met deze richting kun je jongeren en volwassenen met psychosociale moeilijkheden helpen een grip te hebben op hun leven. Je moet dus eigenlijk een informerende, bemiddelende, adviserende, begeleidende en ondersteunende rol vervullen voor deze mensen. Doorheen deze opleiding doe je projectwerk, stages, seminaries en een praktijkgericht eindwerk.

Motivatie?

Via de stages zou ik worden klaargestoomd voor mijn toekomstige job. Het eindwerk is een test die zal aantonen of ik klaar ben voor de echte wereld en dat lijkt me zeer boeiend en spannend. Ik ben iemand die wel wat faalangst ervaart dus een praktijkgericht eindwerk zou mij zeker helpen om zeker te zijn van mijn stuk. Ik ben zelf een meer doen dan denken persoon. Ook is er een aanbod voor buitenlandse stages. De richting doen die je wilt doen en in het buitenland stage is volgens mij de droom van iedere student. Voor deze richting moet je graag met mensen werken, mensen willen helpen en zorg willen dragen voor iedereen in onze samenleving. Ik ben iemand die graag haar medemens help. In het dagelijks leven plaats ik vaak ook anderen voor mezelf. Ik zou graag willen bijdragen aan het welzijn van mijn medemens en werken aan een verschil maken in deze samenleving. Ik ben tegen onrecht en wil daarom iedereen een nieuwe kans kunnen bieden. Omdat ik met verschillende soorten problemen en mensen zou werken zou ik veel diversiteit hebben in het werkgebied en dat heb ik wel nodig want ik wil geen eentonige job.

3. Integrale Veiligheid – Se-n-Se - TSO

Wat is het?

In de richting Integrale Veiligheid worden verschillenden vakgebieden zoals bewaking, politie en brandweer van dichter bekeken. In deze richting heb je zowel theorie als praktijk. Na theorie wordt de praktijk beoefend.

Motivatie?

In deze richting zou ik verschillende dingen leren, niet eentonig dus. Door het jaar heen zou ik verschillende certificaten kunnen halen via stages. Ik ben zelf een meer doen dan denken persoon. Door deze stages zou ik een stukje van de taart kunnen proeven, ik zou kunnen proeven van verschillende jobs en ik denkt dat dat zeer boeiend kan zijn want op de dag van vandaag zit ik nog steeds in de knobbel met welke richting ik nu precies wil uitgaan. Ik zou verschillende opgedane kennis direct al kunnen toepassen in verschillende praktijk scenario's. Met deze richting zou ik verschillende kanten in de sector beveiliging kunnen uit gaan. De richting Integrale Veiligheid die ik zou volgen zou een Se-n-Se zijn waardoor ik de kans zou krijgen om mij te verdiepen en specialiseren in verschillende domeinen. Zo zou ik de kans krijgen om alles eens uit te proberen en goed na te denken over mijn uiteindelijke besluit in verband met jobs. Ik ben vaak bang dat ik aan iets begin dat me niet zal lukken, faalangst. Door een richting als deze te volgen krijg ik proevertjes van verschillende dingen en kan ik nadenken over waar ik aan wil beginnen. 

4. Toegepaste Psychologie - Professionele Bachelor

Wat is het?

Toegepaste Psychologie is simpel gezegd het uitvoeren van psychologische methoden en technieken om mensen te begeleiden en te helpen bij - Conflicten - Problemen - Andere dingen waar mensen tegenaan lopen. Als toegepast psycholoog ben je vooral op de praktijk gericht en doe je zelf geen wetenschappelijk onderzoek. Motivatie?

Ik zeg al een lange tijd dat ik de richting Toegepaste Psychologie wil volgen. Bij deze richting zou ik een diepere kijk nemen in het menselijk gedrag en de mentale processen. Bij deze richting zou ik mensen leren begrijpen in verschillende omgeving en dat biedt dus ook diversiteit in het werkgebied wat dus wil zeggen dat het geen eentonige opleiding zou zijn. Ik kan na deze richting ook verschillende kanten op zoals - Cauching - Counseling - … Bij deze opleiding zou ik dus leren omgaan met verschillende soorten mensen in verschillende contexten met verschillende problemen, dus zoals ik al zei veel diversiteit. Ik ben een mensenpersoon en ga graag met mensen om dus ik denk dat deze richting me wel zou liggen. Het sluit ook nauw aan bij het van SW. SW is één van mijn favoriete vakken. Ik vind het leuk om te leren over de mens. Ik ben zoals ik al zei een mensenpersoon en ik ben er graag voor mijn medemens om hen te helpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ik kies voor mijn toekomst - Stand van zaken

Choose your options - Orthopedagogiek